لطفا صبر کنید...
۵ زبان پرطرفدار دنیا در ۲۰۲۱

اگر تازه وارد حوزه برنامه نویسی شده اید و نمی دانید از کجا شروع کنید این پست برای شما مناسب است.

امروز بیش از صد زبان برنامه نویسی در دنیا وجود دارد (گوگل می گوید بیش از 700 زبان) ، بنابراین گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد.
انتخاب زبان اول از آن جهت مهم است که بنیان و درک شما از دنیای کدگذاری را ایجاد می کند. صادقانه بگویم ، مهم نیست که کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب می کنید ، شما باید بر آن تسلط داشته باشید و مهارت های حل مسئله و توسعه خود را بهبود ببخشید ، و سپس سوییچ کردن از یک زبان به زبان دیگر ساده می شود.
در این پست ، من 5 زبان برنامه نویسی را برای شما معرفی می کنم که در صنعت نرم افزار مورد تقاضا هستند و دارای مهارت های پردرآمد و مزایا ، معایب و دامنه هایی هستند که در آنها استفاده می شود. اما قبل از آن ، درک این مسئله مهم است چه نوع زبان های برنامه نویسی وجود دارد.

انواع زبان های برنامه نویسی:

چهار نوع اصلی زبان برنامه نویسی وجود دارد:
Procedural Programming Language : دنباله ای از دستورات یا رویه ها را از بالا به پایین اجرا می‌کند.
Functional Programming Language: توابع برای ذخیره داده ها و تکرار وظایف و برگرداندن خروجی استفاده می شوند.
Object-Oriented Programming Language : بیشترین زبان مورد استفاده ، زیرا نزدیک به مدل دنیای واقعی است که هر موجودیت یک شی است و قابلیت استفاده مجدد و افزونگی را از طریق مفاهیمی مانند وراثت پیاده سازی می کند.
Scripting Programming Language: اینها زبان کاملی نیستند و از عناصر کوچک برنامه نویسی برای پشتیبانی از یک برنامه تشکیل شده اند.



1. پایتون

Python یک زبان برنامه نویسی با رشد سریع و محبوب است. اگر از برنامه نویسان مبتدی هستید ، من بسیار به شما توصیه می کنم Python را یاد بگیرید زیرا یادگیری آن آسان است و زندگی یک توسعه دهنده را آسان می کند.
پایتون می تواند برای برنامه های وب و دسک تاپ ، برنامه های دسک تاپ مبتنی بر GUI ، یادگیری ماشین ، علم داده و سرورهای شبکه استفاده شود. این زبان محبوب ترین زبان در حوزه علوم داده است.
از پشتیبانی بالایی در جامعه (community) برخوردار است و با انواع چارچوب ها و کتابخانه های متن باز ارائه می شود. به عنوان مثال: Django ، Flask ، Keras ، Tensorflow. تنها عیب پایتون سرعت آن در مقایسه با زبانهای دیگر مانند Java یا ++C است.

2. جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت بهترین زبان برنامه نویسی برای توسعه دهندگانی است که در وب و دستگاه های تلفن همراه کار می کنند و همچنین طبق Stack Overflow Survey ، این زبان محبوب ترین زبان برنامه نویسی سال 2020 بود. این زبان بیشترین استفاده را در صنعت نرم افزار به خصوص با Start-Up‌ها دارد ، و جزو مهارتهای پر تقاضاست.
جاوا اسکریپت با چهارچوبی مانند React ، Node ، Angular ، Vue و Electron به زبانی قدرتمند تبدیل شده است که می تواند برای کدنویسی برای برنامه های وب ، موبایل و دسک تاپ مورد استفاده قرار گیرد. این مهارت های فول استکی را برای شما فراهم می کند.
درک JavaScript نیز یک زبان دشوار است زیرا با زبانهایی مانند Python و Java متفاوت است زیرا یک زبان تک رشته ای با کد ناهمگام (asynchronous) است.

3. جاوا

جاوا یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی در صنعت است به این دلیل که سریع ، قوی ، سازگار و بهترین زبان برنامه نویسی شی گرا است.
جاوا بیشتر در توسعه backend با J2EE و فریمورک هایی مانند Spring و غیره استفاده می شود. به غیر از وب ، در برنامه نویسی اندروید و Desktop نیز استفاده می شود.
از پشتیبانی جامعه بزرگی برخوردار است و مدتهاست در این صنعت فعالیت می کند. تنها نقصی که می توانم بگویم این است که یادگیری آن آسان نیست و به سرعت Python یا JavaScript رشد نمی کند.

4. سی‌شارپ

C-Sharp یک زبان برنامه نویسی مدرن است که توسط مایکروسافت توسعه یافته است و بر روی NET Framework. اجرا می شود. این برنامه برای توسعه برنامه های موبایل ، وب و دسکتاپ مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر به دلیل مقیاس پذیری آن در سیستم های توزیع شده در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.
Object-oriented و typeSafe است و از محبوبیت بیشتری برای توسعه برنامه های بازی با Unity برخوردار است. معایب آن این است که کاملاً به چارچوب Net. وابسته است و سروری که برنامه را اجرا می کند باید ویندوز باشد. (البته با وجود dotNet Core میتوان روی سیستم عامل های دیگر نیز اجرا شود)

5. GO

GO توسط گوگل توسعه یافته، یکی دیگر از زبانهای برنامه نویسی مدرن است که به طور گسترده ای در حال محبوبیت است. این یک زبان برنامه نویسی جدید است و کاربرد محدودی دارد.
Go مخصوصاً برای برنامه نویسان سیستم ها و زیرساخت ها ایجاد شده است. بیشتر در باطن و با cloud و DevOps استفاده می شود.

امیدوارم که شما در مورد مزایا و معایب زبانهای مختلف برنامه نویسی ایده گرفته باشید. انتخاب یک زبان برنامه نویسی کاملاً به شما و کاربردهای شما مانند توسعه بک‌اند یا برنامه های فرانت و تلفن همراه و غیره بستگی دارد.

منبع : medium

نظرات
5.0
(0 نظر)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
نظرات
**پرسش و پاسخ** سوال خود را مطرح کنید.
در کمتر از 10 دقیقه پاسخگوی شما هستیم

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

امتیاز:
Captcha Image


support button